News

Vijesti

Back
03.12.2016.
EFT u ulozi zlatnog sponzora na Diplomatskom zimskom bazaru - Sarajevo 2016.

Kao društveno odgovorna kompanija koja podržava i učestvuje u različitim društveno korisnim projektima i humanitarnim akcijama u zemljama u kojima aktivno posluje, EFT je bio zlatni sponzor na Diplomatskom zimskom bazaru koji se održao dana 3. decembra 2016. godine u KSC Skenderiji u Sarajevu. Ovom prilikom se okupilo oko 40 ambasada i preko 70 nevladinih organizacija i izlagača i uz pomoć rekordnog broja posjetilaca uspjeli su da skupe fantastičnih 130 000 KM. Organizatori su naročito zadovoljni činjenicom da je ovaj događaj prerastao u najveći humanitarni događaj godine i da je interesovanje domaćih kompanija za učešće znatno poraslo.

Cilj Diplomatskog zimskog bazara je bilo prikupljanje finansijskih sredstava za podršku radu četiri organizacije koje podržavaju djecu u BiH: Centar Christine Witcutt – centar za djecu sa teškim i složenim posebnim potrebama u Sarajevu, Franjevačkom međunarodnom studentskom centru za školovanje 20 studenata koji nisu u mogućnosti da studiraju dok žive kod kuće, organizaciji Downsy i mi iz Banja Luke za potrebe projekta terapije govora i za projekat jačanja porodica suočenim sa rizikom razdvajanja koji je pokrenuo Projekat SOS Srebrenica.

Međutim, neočekivani uspjeh bazara obezbijedio je i pomoć za rad dodatnih pet organizacija:

Prijateljsku kuću, malu organizaciju koja pruža dom za devetoro djece sa nesređenim porodičnim odnosima u Doboju, sirotištu Los Rosales iz Mostara, centru Dajte nam šansu kao jedinom centru koji pruža besplatne usluge za 300 porodica sa djecom sa posebnim potrebama u Sarajevu, Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka koje pruža smještaj porodicama kako bi roditelji mogli biti uz svoje bolesno dijete, i organizaciji Obrazovanje gradi BiH koja pomaže mladim ljudima na razne načine u vezi sa njihovim školovanjem, stipendijama, nastavnim materijalom i psihološkim savjetovanjem.

Back