News

Vijesti

Back
05.09.2022.
U ŠEST GODINA, ŠEST OBNOVLJENIH ŠKOLA

Nova školska godina je počela 1. septembra i učenici širom naše Republike Srpske su u svojim školama – na putu sticanja novih znanja i iskustava. Naši učenici u centralnoj školi ovu školsku godinu imaju privilegiju jer počinju novu školsku godinu u potpuno novim uslovima rada. Obnovljena unutrašnjost ove škole, koja je dom vaspitanja i obrazovanja za 292 đaka naše opštine, je povod da se danas u našoj školi upriliči svečanost povodom završetka radova na obnovi.

Velika nam je čast što smo danas zajedno sa načelnikom Odjeljenja za osnovno vaspitanje i obrazovanje u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, gospođom Eneom Hotić, direktorom Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske, gospodinom Predragom Damjanovićem, načelnikom opštine Stanari, gospodinom Radojicom Ćelićem, predsjednikom Skupštine opštine Stanari, gospodinom Denisom Stevanovićem i ostalim gostima, našim učenicima i radnicima škole, mogli pokazati ogromnu zahvalnost kompaniji EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari jer nesebično pomažu u stvaranju boljih uslova za učenike na području opštine Stanari.

Naša je sreća i čast jer u EFT Rudniku i Termoelektrani Stanari imamo prijatelje koji nam pomažu od prve godine njihovog dolaska u Stanare, a već šest godina intenzovno obnovljaju sve naše škole koje imaju potrebu za obnovom. Prije šest godina smo uz njihovu pomoć obnovili dotrajali krov i krovnu konstrukciju centralne škole, a nakon toga su uslijedile potpune obnove naši područnih odjeljenja: PO Tedin Han, PO Dragalovci, PO Cvrtkovci, PO Cerovica i PO Brestovo Donje. Sa njima i uz kontinuiranu podršku lokalne zajednice – opštine Stanari, stvoreni su odlični uslove za školovanje naših đaka, a od danas naši učenici centralne škole imaju uslove školovanja dostojnih značaju vaspitanja i obrazovanja u XXI vijeku.

Upravo okončana obnova centralne škole uključivala je renoviran školski enterijer koji podrazumijeva potpunu obnovu zidnih i podnih površina, moderan dizajn holova, postavljanje novih podnih obloga, izradu novog spuštenog stropa, zamjenu stolarije i elektroinstalacija u ukupnoj vrijednosti oko 225 000 KM, od čega je kompanija „EFT“ izdvojila oko 160 000 KM, a opština Stanari oko 65 000 KM. Dio radova koji se odnosi na izradu novih elektro intalacija, montažu rasvjetnih tijela i radove na obradi ugrađene unutrašnje stolarije izvodili su pomoćni radnici škole čiji rad i zalaganje za svoju ustanovu, đake i nastavnike, javno pohvaljujemo.

Ovim putem izražavamo iskrenu zahvalnost rukovodstvu opštine Stanari zbog ulaganja u obnavljanje objekta centralne škole i za svaku drugu pomoć koju nam pružaju, a posebno zahvaljujemo našim dobrotvorima – kompaniji EFT Rudniku i Termoelektrani Stanari jer su u šest proteklih godina obnovili šest naših škola i tako stvorili odlične uslove za učenje i rad više od 400 naših učenika. Sva njihova djela, od prve godine do današnjeg dana šalju poruku razumijevanja značaja obrazovanja, poštovanja naših učenika, nastavnika i roditelja i ogromnog dobročinstva, na čemu smo im svi duboko zahvalni.

Nadamo da će pod obnovljenim krovovima, u divnim učionicama i prostorima, stasati neke nove generacije đaka – vaspitani, obrazovani i dobri ljudi čija djela će biti na ponos naše škole, naših donatora i dobrotvora iz kompanije EFT, naše opštine Stanari i cijele Republike Srpske.