News

Vijesti

Back
30.12.2021.
NAGRADE ZA NAJUSPJEŠNIJE RADNIKE

Dana 30. decembra 2021. u prostorijama kompanije „EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari“ upriličeno je godišnje, tradicionalno, nagrađivanje najuspješnijih radnika. Novčane vaučere u ukupnoj vrijednosti od 20 000 KM uručio je direktor kompanije Savo Mirković. Nagrađeno je devet radnika iz različitih organizacionih jedinica ovog kolektiva koji su se istakli požrtvovanim radom, izuzetnom disciplinom i pohvalnim kolegijalnim pristupom u obavljanju obaveza i dužnosti svojih radnih pozicija. Nagrađeni radnici su birani na osnovu prijedloga rukovodilaca službi koje su ostvarile zapažene rezultate. Prva nagrada u visini od 5000 KM je uručena radniku u Proizvodnji uglja, tri nagrade od 3000 KM radnicima iz službe Elektro održavanja Rudnika i Termoelektrane i Proizvodnje TE, jedna nagrada od 2000 KM je namijenjena radniku organizacione jedinice Dopreme uglja, a četiri nagrade od 1000 KM radnicima Vatrogasne jedinice i Mašinskog održavanja Rudnika. Zbog primjene epidemioloških mjera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, uručivanje nagrada je upriličeno u krugu manjeg broja prisutnih, članova užeg rukovodstva i nagrađenih radnika.

Tradicija nagrađivanja najuspješnijih radnika kompanije „EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari“ započeta je dolaskom EFT Grupe u Stanare 2005. godine.

Nakon uručivanja nagrada najuspješnim radnicima, direktor kompanije je organizovao prijem za 13 radnika koji su tokom 2021. godine ostvarili pravo na penziju, te ispred kolektiva, u znak pažnje i zahvalnosti, zajedno sa predsjednikom Sindikalne organizacije uručio prigodne poklone.