News

Vijesti

Back
13.09.2021.
EFT RITE STANARI OBNOVILI PODRUČNU ŠKOLU U BRESTOVU DONJEM

Učenici će učiti u boljim uslovima

STANARI - Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić pohvalila je dugogodišnju dobru saradnju opštine Stanari i kompanije EFT RiTe Stanari na adaptaciji i rekonstrukciji školskih objekata u ovoj lokalnoj zajednici radi unapređenja uslova za učenike.

Trivićeva je u petak zajedno sa direktorom kompanije EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari Savom Mirkovićem i rukovodstvom Opštinske uprave posjetila područno odjeljenje u Brestovu Donjem Osnovne škole "Desanka Maksimović" Stanari, koje je rekonstruisano sredstvima ove kompanije od 170.000 KM.

Trivićeva je istakla da je ovaj objekat škole tehnički opremljen intemetom, što obezbjeđuje i digitalizaciju nastave.

"Svako dijete ima jednako pravo na uslove prilikom obrazovanja, bilo da je riječ o ruralnim ili gradskim sredinama", naglasila je Trivićeva.

Direktor EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari Savo Mirković rekao je da je za rekonstrukciju objekta ove područne škole kompanija izdvojila oko 170.000 KM i izrazio zadovoljstvo što će učenici imati bolje uslove za praćenje nastave.

On je naveo da je objekat sada energetsko-ekološki efikasan, da je urađena toplotna termotehnička izolacija, zamijenjena stolarija, a obezbijeđen je i kotao za grijanje na pelet.

Mirković je podsjetio da su sredstvima ove kompanije u proteklom periodu rekonstruisane i četiri područne osnovne škole u selima Cerovica, Dragalovci,Ljeb i Cvrtkovci, te pomognuta obnova dijela centralne Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Stanarima.

Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić rekao je daje značaj rekonstrukcije područne škole u Brestovu Donjem utoliko veći što joj gravitiraju učenici dvije mjesne zajednice.

Aleksandar Ristić, direktor Osnovne škole "Desanka Maksimović", rekao je da područno odjeljenje u Brestovu Donjem pohađa 40 učenika od prvog do devetog razreda, te da je nakon rekonstrukcije objekat pozitivno neprepoznatljiv. (Srna)