News

Vijesti

Back
29.08.2019.
KOMPANIJA EFT POMAŽE OBRAZOVNIM USTANOVAMA U STANARIMA

OBNOVLJENA PODRUČNA ŠKOLA
izvor: Nezavisne novine

STANARI - Područno odjeljenje Cvrtkovci Osnovne škole "Desanka Maksimović“ Stanari otvoreno je juče, nakon što je obnovljeno sredstvima kompanije EFT rudnik i termoelektrana Stanari u iznosu oko 120.000 KM.

Obnovljeno područno odjeljenje škole otvorili su direktor ove kompanije Savo Mirković I pomoćnica ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Republike Srpske Radmila Kocić-Ćućić. Mirković je rekao da je ovo treća škola na području Stanara obnovljena sredstvima EFT-a.

On je naveo da su radovi obuhvatili sanaciju zidova i plafona, rekonstrukciju sanitarnih čvorova, zamjenu unutrašnje I spoljne stolarije, izradu termoizolacije na cijelom objektu, zamjenu dotrajalog krova i izradu nove ograde.

Mirković je dodao da je izgrađena i kotlovnica, te da je u školu instaliran sistem centralnog grijanja kojeg dosad nije bilo.

Prema njegovim riječima, kompletna sanacija po sistemu ključ u ruke završena je 8. avgusta, uz stručni nadzor kompanije EFT.

Mirković je izrazio zadovoljastvo što je obnovljen objekat škole koja bilježi rast broja upisanih đaka idirektoru škole uručio knjige za potrebe obnove fonda školske biblioteke, te sportsku opremu za nastavu fizičkog vaspitanja.

Ćućićeva je EFT rudnik i termoelektrana Stanari navela kao primjer društveno odgovorne kompanije koja pomaže Idealnoj zajednici da bi djeca imala odgo- varajuće uslove za rad.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić rekao je da kompanija EFT, kao društveno odgovorna, ulaže znatna sredstva za razvoj ove lokalne zajednice.

Jučerašnjoj svečanosti prisustvovao je i direktor EFT grupe Vuk Hamović.