News

Vijesti

Back
27.08.2020.
JOŠ JEDNA OSNOVNA ŠKOLA U STANARIMA U EFT BOJAMA

Kompanija „EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari“ kontinuirano doprinosi razvoju i očuvanju lokalne zajednice u kojoj posluje punih 15 godina. Značajan doprinos ove kompanije razvoju opštine Stanari ogleda se i u dugodišnjim donacijama u sektor za obrazovanje. Proteklih godina kompanija EFT rekonstruisala je tri područne osnovne škole u mjestima Dragalovci, Ljeb i Cvrtkovci te pomagala u obnovi dijela centralne škole „Desanka Maksimović“ u Stanarima. Ove godine kompanija EFT izdvojila je oko 130 000 KM za sanaciju objekta područne osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Cerovici.

Radovi na sanaciji su završeni početkom avgusta a obuhvatali su sanaciju zidova i plafona, rekonstrukciju sanitarnih čvorova, zamjenu podnih obloga, zamjenu rasvjete unutar objekta, unutrašnje i vanjske stolarije, oštećenih elemenata krovne konstrukcije i potpunu zamjenu krovnog pokrivača, izradu termoizolacije, nove ograde i trotoara ta nabavku i postavljanje mobilijara za dječije igralište. Za izvođača radova je odabrana lokalna građevinska kompanija koja je ugovorene radove vršila po sistemu „ključ u ruke“. Nadzor nad izvođenjem radovima vršio je stručni kadar kompanije EFT.

Povodom svečanog otvaranja ovog školskog objekta, školu su danas posjetili predstavnici Ministarstva za posvjetu i kulturu Republike Srpske i Republičkog pedagoškog zavoda u pratnji direktora škole, predstavnika opštine Stanari i rukovodstva kompanije „EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari“, te najavili početak školske godine u septembru.

Prilikom susreta sa direktorom i nastavnim osobljem ove škole, direktor kompanije „EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari“ Savo Mirković je uručio knjige za školsku lektiru i dopunu za školsku biblioteku te lopte za fudbal i košarku, odbojku i rukomet.