News

Vijesti

Back
28.05.2019.
GRUPA OSNOVACA IZ STANARA NA JEDNODNEVNOM IZLETU U BEOGRADU

Kompanija „EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari“ tradicionalno, 13. godinu u nizu, nagrađuje učenike i nastavnike osnovne škole u Stanarima za trud uložen u realizaciju nastavnog plana i programa, kao i postignute rezultate na takmičenjima iz raznih nastavnih oblasti.

Ovogodišnjim jednodnevnim izletom u Beograd koji je organizovan 25. maja, kompanija EFT je nagradila 45 učenika i 5 nastavnika JU OŠ „Desanka Maksimović“ iz Stanara koji su imali priliku da sa profesionalnim vodičem obiđu istorijske i turističke znamenitosti Beograda.

Tokom 14 godina postojanja u opštini Stanari, EFT je izdvojila značajna sredstva za sanaciju centralne škole „Desanka Makismović“ i područnih škola u Tedin Hanu i Dragalovcima. Škole su kroz donacije EFT-a obnovile sportske terene te opremile kabinete za nastavu opštetehničkog vaspitanja, stranih jezika i informatike i upotpunile inventar školske biblioteke. Ove godine u planu je sanacija područne škole u Cvrtkovcima. Radovi započinju u mjesecu junu 2019. Rok za završetak radova je predviđen za početak nove školske godine u septembru. Vrijednost radova se procjenjuje na oko 100 000 KM.