News

Vijesti

Back
25.05.2018.
EFT podrška obrazovnom razvoju u Stanarima

Kompanija „EFT- Rudnik i Termoelektrana Stanari“ kroz razne vidove donacija i saradnjom sa lokalnom zajednicom kontinuirano pruža podršku obrazovnom razvoju mladih generacija opštine Stanari.

EFT svake godine tokom mjeseca maja organizuje ekskurzije za učenike. Do sada je organizovano 12 ekskurzija sa oko 600 učenika O.Š. “Desanka Maksimović” iz Stanara. Ove godine 44 učenika koji su na takmičenjima regionalnog i lokalnog karaktera postigli zapažene rezultate u školskoj 2017/2018. godini dobila su priliku posjetiti Beograd. U pratnji direktora i 5 nastavnika ove škole zajedno sa predstavnicima EFT-a, učenici su sa profesionalnim vodičem obišli Kalemegdansku tvđavu i Zoološki vrt nakon čega je organizovan ručak i podjela paketića iznenađenja. Ekskurzija je nastavljena obilaskom istorijskih znamenitosti grada i posjetom Hramu Svetog Save.

Od 2005. godine pa do danas, tokom svog 13-godišnjeg postojanja u Stanarima, EFT je donirao sredstva za potrebe obnavljanja sportskih terena, kabineta informatike i stranih jezika, školske biblioteke, snabdijevanja radionica za opštetehničko obrazovanje te novčano i vaučerima nagrađivao i nastavlja da nagrađuje najbolje učenike i nastavnike.

Kompanija EFT u 2018. godini izdvojila je 100.000 KM za sanaciju područne škole u naselju Dragalovci sa rokom završetka u drugoj polovini avgusta tekuće godine tj. pred početak školske godine.

Back