News

Vijesti

Back
10.08.2020.
DONACIJA KOMPANIJE EFT: MILION MARAKA ZA PODRŠKU U BORBI PROTIV VIRUSA KORONA

U jeku borbe protiv širenja korona virusa, rukovodstvo kompanije EFT donijelo je odluku o izdvajanju 1.000.000 KM (million konvertibilnih maraka) za nabavku opreme i medicinskih materijala. U saradnji sa nadležnim institucijama, odabrane su zdravstvene ustanove u Bosni i Hercegovini na koje je raspodijeljena ova donacija. Donaciju su realizovale članice EFT Grupe sa sjedištima u BiH.

U krugu „EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari” organizovano je uručenje donacije 7 (sedam) sanitetskih vozila sa pratećom medicinskom opremom bolnicama u Doboju, Trebinju, Nevesinju i Gradišci i domovima zdravlja u Stanarima, Trebinju i Banjoj Luci. Ključeve sanitetskih vozila predstavnicima zdravstvenih ustanova uručio je direktor Savo Mirković. Uručenju donacije je prisustvovao ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

U okviru ove odluke, realizovana je i nabavka i isporuka sterilizatora sa pomoćnom opremom Domu zdravlja Stanari, medicinske opreme za PCR laboratoriju i 50 (pedeset) zaštitnih odijela za medicinsko osoblje bolnice „Sveti apostol Luka” u Doboju.

Donaciju dodatna 3 (tri) sanitetska vozila Domu zdravlja „Sveti Luka” u Kalinoviku te bolnicama u Konjicu i Foči realizovala je kompanija EFT HE Ulog, a uručenje rendgen aparata Domu zdravlja u Bileći kompanija EFT Bileća d.o.o.

Pored donacija u Bosni i Hercegovini, EFT Grupa je donirala različitu opremu i materijale zdravstvenim ustanovama u Srbiji, Albaniji i Rumuniji.