News

Vijesti

Back
16.06.2021.
DODIJELJENA PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIM U PRIVREDI REPUBLIKE SRSPKE U 2020. GODINI

Privredna komora Republike Srpske organizovala je danas u novim prostorijama svečanu dodjelu priznanja najuspješnijim u privredi Republike Srpske u prošloj godini.

Zbog pandemije virusa korona i epidemioloških mjera, 17. Izbor najuspješnijih u privredi RS za 2020. godinu, Komora je dodjelu priznanja ove godine realizovala u izmijenjenom formatu i najuspješnije proglasila u televizijskoj emisiji koja je emitovana 19. maja na programu RTRS-a.

Predsjednik Privredne komore RS Borko Đurić rekao je da rezultati koje su u prošloj godini postigla nagrađena preduzeća zaslužuju pažnju i visoku ocjenu s obzirom na uslove i probleme sa kojima su se u tom peirodu suočavala u svom radu.

„Dali su veliki doprinos očuvanju radnih mjesta, povećanju plata, očuvanju privrednih kapaciteta i stvaranju uslova za bolje funkcionisanje, po normalizaciji ukupne zdravstvene situacije u Srpskoj“, istakao je Đurić.

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje, „EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari“ d.o.o. Stanari je jedna od tri kompanije kategorisane kao najveći izvoznici u Republici Srpskoj u 2020. godini.